Rembrandt Bruil eindigde bij EK in Riga op 4 uit 9

Rembrandt Bruil (2126) was actief in Riga bij het EK onder 16 jaar. Hij eindigde iets wat teleurstellend met 4 uit 9. Alles is ook te volgens via de weblog van de KNSB

Update 9 ronde

In de eerste ronde werd gewonnen. Rembrandt kreeg een prettige stelling uit de opening. Een typisch stukoffer (b5-c4 vs b4, c3 en dan Pxb4) werd geweigerd, maar toen kreeg Rembrandt gewoon beslissend materiële voorsprong.

In de tweede ronde ging het niet goed tegen Kosma Pacan-Miley. De FM met een rating van 2354 was te sterk.

In de derde ronde werd het remise tegen Roman Gavrilin. Rembrandt kwam in zijn partij beter te staan. In tijdnood pakte hij de verkeerde pion, en kwam daarna nog goed weg met remise.

In de vierde ronde kwam Rembrandt met een ontwikkelingsvoorsprong uit de opening. Dat zette hij om in een eindspel met een pion meer waarin hij de koning van zijn tegenstander in een matnet liet lopen. Winst.

Het zat in de vijfde ronde niet mee tegen de Let Nikita Kuznecovs. Rembrandt kreeg het lastig, probeerde alle zeilen bij te zetten, maar het lukte niet. En toen ook de kleine de kleine probeersels mislukte, moest de strijd worden gestaakt. Rembrandt stond met 2,5 punten op de 44e plaats. Hij zakt door het verlies naar de 56e plaats. Er zijn 113 deelnemers in deze categorie.

Ronde 6: Rembrandt stond goed in de opening, in het middenspel en in het eindspel. Hij zat aan de goede kant van een tweeresultatenstelling maar verloor toch nog.

Ronde 7: Rembrandt kreeg uit een Damegambiet een stelling met tegengestelde rokades. Rembrandt gooide zijn pionnen naar voren en vooral dankzij de tijdnood van zijn tegenstander had hij succes: na b2xLc3 leverde b4-b3! hem een toren op en de rest was niet moeilijk.

Ronde 8: Rembrandt had een verrassing voorbereid in de Versnelde Draak. Dat pakte goed uit: na lang nadenken koos de veel hoger gerate tegenstander voor een onschuldige voortzetting. Snel daarna koos hij voor een ongevaarlijke afwikkeling waarop Rembrandt niet op de beste manier reageerde. Hij moest daarna nog een dubbel toreneindspel verdedigen waarin zijn vrijpion op d3 kwetsbaar was, maar deed dat goed en na de eerste tijdcontrole werd er remise gegeven.

Ronde 9: Rembrandt had een heel lange partij. In een bijna helemaal dichtgeschoven stelling kon de tegenstander alleen afwachten. De enige winstpoging was niet helemaal goed getimed en de tegenstander kon de stelling binnendringen. In de uitvluggerfase werd het heel scherp: Rembrandt kon winnen, maar overzag een truc en verloor zelfs nog.

Resultaten Nederlanders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief